Hvad skal et testamente indeholde?

Overvejer du at få lavet et testamente? Et testamente er noget vi alle får brug for på et eller andet tidspunkt og det er ikke til at sige hvornår det er. Så sørg for at få oprettet et testamente i god tid, så dine efterkommere ikke bliver efterladt med en masse spørgsmål.

Lær mere her om hvordan man skriver et testamente.

Hvordan ser et testamente ud?

Hvad skal der mon stå i det testamente? Godt spørgsmål og der er egentligt et meget simpelt svar. Alt. Der skal simpelthen stå alle de ting nedskrevet, som har værdi for dig. 

Præcis hvor meget du skal skrive ned og hvor meget i dybden du skal gå med, præcis hvem det er der skal arve dine ting, kommer meget an på din specifikke situation.

Hvis du har nogle ejendele eller for eksempel ejer grunde eller ejendomme af særlig værdi, så er det en meget god ide at skrive dem ned i dit testamente. 

Hvorfor skal du oprette et testamente?

Et testamente er simpelthen blot et dokument, som fortæller dem der skal arve fra dig, hvordan du ønsker at de skal arve. Og hvis du har ting af meget stor værdi, så sikre du dig at der ikke bliver nogle problemer inden for familien, den dag de står overfor at arve efter dig. 

Hvis du har en familie hvor der i forvejen er noget splid og uenigheder, så er det specielt en god ide lige at få oprettet et testamente før du går bort. På den måde sikre du dig, at der i hvert fald ikke kommer mere splid og uenigheder ud af, at nogle i din familie måske arver mere end andre. 

Når folk skal arve efter hinanden, kan der hurtigt opstå uenigheder og det er meget naturligt at folk ikke føler sig helt retfærdigt eftergivet. Nogle vil måske mene at de skal arve mere end andre. Skriv dit testamente ned imens du stadig er ved godt helbred, så du er sikker på, at dine sidste ønsker bliver værdsat og efterkommet.

Hvor laver du det?

I gamle dage stak man hovedet ned til den lokale advokat. Og selvom det selvfølgelig også er en mulighed i dag, så kan du også sagtens få det gjort online. I dag er der rigtig gode muligheder for oprettelse af et testamente online. 

På den måde kan du spare køreturen ned til den lokale advokat. Og du har desuden mulighed for at gøre det stille og roligt hjemme i vante omgivelser.

Oprettelse af et testamente behøver heller ikke at være en indviklet affære. Nogle mennesker føler sig måske lidt mere trygge ved at gå til en professionel advokat, fordi de i hvert fald så er sikre på, at tingene bliver gjort rigtig. Men man kan nu sagtens selv gøre det derhjemme. Ofte er proceduren meget simpel og langt de fleste hjemmesider guider dig igennem det på en pæn måde, så du er sikker på dit testamente, er i orden og juridisk bindende.