Brug smykkefremstilling som en rolig afstikker fra hverdagen

Smykkefremstilling – hvad er det egentlig? DIY smykkefremstilling, som det også kaldes, går ud på, at man laver sine egne smykker. “DIY” står nemlig for “Do It Yourself” – altså, gør det selv smykker.

Hvorfor er smykkefremstilling så populært?

Smykkefremstilling er blevet enormt populært over de seneste par år. Det er både i takt med, at retrostilen stille og roligt er kommer tilbage, og så er det bare blevet meget nemmerer at få fat på materialer. Der er en lang række webshops og butikker der sælger perler, smykkelåse og meget andet – og det er ikke de billige og grimme af slagsen, som du kan få nede i legetøjsbutikkerne. Det her er altså god kvalitet, som man med respekt for sig selv, sagtens kan gå med. 

Som sagt bliver det mere og mere populært. Dette er ikke kun fordi det er let tilgængeligt og hipt, men også fordi det er super afslappende. Man kan sidde og rode rundt med perler i flere timer, nemlig fordi det er så beroligende. Man kan nemlig også lave smykker sammen med sin familie, det er ikke noget, som man behøver lave for sig selv. Laver man det sammen med sin familie, kan man lave matchende smykker, så alle har et.

Hvordan kommer man igang?

Så er det store spørgsmål, hvordan man kommer igang. Det er egentlig meget simpelt. Du går ind på en hjemmeside der sælger smykkemateriale til “lav selv smykker”. Herefter kan du blot sidde og browse derinde, indtil du finder alt det du har brug for – så vælger du helt selv din egen stil, og voila, så er det bare at samle det når det kommer frem.

Hvad skal man bruge?

Du skal bruge en række ting, for at sikre dig, at dit smykke ikke bare falder af (er du i tvivl om nogle af disse ting, kan du altid spørge enten hjemmesideejeren eller butikejeren). Du skal sørge for at få:

  • Snor (der er nogle forskellige såsom læder, faldskærmsline eller andet)
  • Vedhæng (perler, charms, delica perler eller nogle af de mange andre)
  • En lås (her er også et stort udvalg, så sørg for at få en der passer)

Husk også, at det er bedre at købe for meget snor, end for lidt. Man kan altid forkorte snoren, men man kan ikke lave den længere!

Gode ideer til smykker

Hvis du er i tvivl om, hvor du skal starte henne, så vil vi godt give dig nogle ideer til smykker, som man kan lave. Det første smykke er et personligt armbånd med bogstavperler – på denne måde kan man give en person et armbånd med deres navn eller kælenavn, hvilket gør det meget personligt, og en gave som de fleste mennesker ville sætte pris på.

Det andet smykke som plejer at gå rent hjem, og et knyttet armbånd med en række perler på. Ikke for mange, da det godt kan blive for voldsomt, men alligevel et par stykker for at gøre det pyntende.