Bambus er det nye – derfor skal du gå med bambus strømper

Bambus er, som mange ved, pandaernes livret. Det er dette de spiser dagen lang, og så er det sådan set meget tilfredse med. Det viser sig dog, at det ikke er det eneste, som bambus kan bruges til – man er nemlig begyndt at lave tøj af materialet.

Det viser sig faktisk, at håndteres bambud på den rigtige måde, så kan man få sig et enormt fint, bekvemmeligt og endda super blødt stykke stof ud af det hårde materiale – som sagt, så længe det håndteres ordentligt. Man kan faktisk få alt lige fra bambus strømper til bambus underbukser eller endda bambus håndklæder.

Nu skal du høre, hvorfor bambus er så godt til lige netop dette.

Hvorfor lige bambus?

Der er nogle forskellige grunde til, hvorfor man lige netop skulle købe tøj lavet af bambus. Den første er selvfølgelig, fordi det er miljøvenligt. Med den største trussel mod menneskeheden værende os selv, betyder det altså, at vi bliver nødt til at tænke på miljøet – gør vi ikke dette, jamen så kan det have katastrofale betydninger for vores fremtid, vores børns fremtid og deres børns fremtid. 

Siden bambus er et naturligt materiale, der kan dyrkes massere af, betyder det også, at bambus er et super miljøvenligt og bæredygtigt produkt, som vi kan gøre brug af, når det kommer til tøj. Det er endda genanvendeligt, så når de gamle bambus strømper er blevet for slidte, så kan de laves om det et par nye.

Bambus egenskaber

En af de største fordele ved at købe tøj, der er lavet af bambus, er, at der i bambusfibre findes antibakterielle egenskaber, hvilket betyder, at tøjet er særligt egnet til meget sensitiv hud og allergikere. Dette gør samtidig tøjet super blødt, så det føles som silke eller cashmere. Samtidig regulerer det hudens temperatur, så den altid er dejligt afkølet (næsten).

En anden egenskab er bambusfibrenes fantastiske evne til at fjerne fugt fra kroppen og det er sammen med den antibakterielle virkning, med til at reducere lugtgener såsom armsved, sure tæer mv. Når fugten er transporteret væk fra huden, fordamper den hurtigt og giver en sund og frisk fornemmelse.

Lider du altså af svedige og lugtende tæer, så er dette lige præcis et produkt for dig.

Bambus bruges også til mere end tøj

Bambus bruges ikke kun til tøj, men også mange andre produkter – produkter der skal være hårde. Dette er blandt andet ure, tandbørster, sugerør – ja, man kan næsten bruge bambus til alle produkter lavet af plastik. Det eneste problem lige nu er, at det er lidt dyrere, og dermed er der færre der gør brug af det. Dog har kæder såsom H&M tænkt sig i fremtiden af bruge bambus til deres produkter – faktisk er det en af kædens målsætning, frem mod 2030 – nemlig bæredygtighed og genanvendelighed. Når først de store virksomheder begynder at fokusere på miljøvenlighed, så vil mange mindre virksomheder også følge trop.